Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

"Περσέας και Ανδρομέδα" - Μια εκπαιδευτική Παράσταση για παιδιάΜια ξεχωριστή θεατρική πρόταση για τους μικρούς φίλους είναι η παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη, "Περσέας και Ανδρομέδα". Μια παράσταση με βαθύτατα εκπαιδευτικό χαρακτήρα, όπως άλλωστε είναι όλες οι δουλειές της Κ. Ρουγγέρη. Η μυθολογία συναντάει το Αρχαίο Δράμα Μια παράσταση που εκπαιδεύει τα παιδιά και τους μαθαίνει όχι μόνο την μυθολογία μας, την παράδοση μας και τα τραγούδια μας αλλά διδάσκει τα παιδιά πως να παρακολουθήσουν θέατρο και πως να γίνουν οι αυριανοί θεατές.
Πριν μπούμε στην αίθουσα ειδικοί παιδαγωγοί αναλαμβάνουν να "μυήσουν" τα παιδιά στον κόσμο του θεάτρου και να τους δώσεις τις πρώτες οδηγίες για το πως πρέπει να συμπεριφέρονται ως θεατές μέσα στο θέατρο, κατά την διάρκεια της παράστασης.
Μία παράσταση που σκοπό έχει να μάθει στα παιδιά την ελληνική μυθολογία μέσα από το θέατρο. Ένας όχι πολύ γνωστός μύθος που σας δίνεται η ευκαιρία να τον γνωρίσετε μέσα από μια θεατρική παράσταση, φτιαγμένη με πολλή αγάπη και σεβασμό, για τους μικρούς, αλλά και για τους μεγάλους θεατές.Μπορεί να σας θυμίσει αρχαίο δράμα καθώς καταφέρνει να βασιστεί σε αυτό και να αποτελέσει μια πρώτη επαφή των παιδιών με την αρχαία τραγωδία και την αρχαία κωμωδία, χρησιμοποιώντας τους θεατές, τα παιδιά στην προκειμένη περίπτωση ως χορό, εντάσσοντας τα μέσα στην δράση του έργου και ζητώντας την συμβολή τους κατά την διάρκεια του. Εγώ πάντως δεν σας κρύβω ότι με μεγάλη χαρά συμμετείχα, σαν μικρό παιδί τραγουδώντας και φωνάζοντας κατά τις προσταγές των ηθοποιών.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση-Χορογραφίες-Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική-Ενορχήστρωση-VideoArt: Αντώνης Δελαπόρτας
Στίχοι-Μουσικές Επιλογές: Αντρέας Κουλουμπής
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Παπαναστασάτου
Βοηθός Ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου
Ηθοποιοί: 
Πέτρος Κιοσές,
Χριστίνα Κουλουμπή,
Νεφέλη Κουλούρη,
Σπύρος Περδίου,
Δέσποινα Πολυκανδρίτου,
Γιάννης Τσουρουνάκης,
Άγγελος Χατζάς
Ευχάριστη έκπληξη και η έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενούνταν στον χώρο έξω από την αίθουσα του θεάτρου στον 2ο όροφο. Η έκθεση λεγόταν Αστικές αντιθέσεις - Ταξίδι υπό το φως του ήλιου και ήταν η πρώτη έκθεση φωτογραφίας της Ειρήνης Ευριπίδου.
Η Νέα Θεατρική Παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζεται στο 
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
"ΠΕΡΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ"
Κυριακές: 11:30 & 15:30 έως Κυριακή 13.04.2014

Έξτρα παραστάσεις: 
Κυριακή 27 Απριλίου 2014, 11:30 & 15:00
Σάββατο 24 Μαΐου 2014, 17:30Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου