Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

Κριτική #6 - "ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΕΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ" του Τζων Μίλινγκτον Σινγκ


Το μονόπρακτο δράμα του Τζων Μίλινγκτον Σινγκ ανεβαίνει από τις 5 Μαρτίου 2010 στο θέατρο "Σφενδόνη" σε σκηνοθεσία Άννα Κοκκίνου. Το στιλιζαρισμένο παίξιμο της κυρίας Κοκκίνου σε συνδιασμό με τα στοιχεία εξπρεσιονισμού που θέλησε να υιοθετήσει στην σκηνοθεσία της "σώζουν" το βαρύ κλίμα της μονόπρακτης τραγωδίας του Ιρλανδού συγγραφέα, που σε κάθε άλλη περίπτωση θα έτυναν να κάτσουν βαριά στο στομάχι του θεατή και θα ακροβατούσαν ανάμεσα στην υπερβολή και τους περιττούς θεατρινισμούς. Σίγουρα δεν είναι μια παράσταση "ευκολόπεπτη". Ούτε οι συντελεστές ούτε το ίδιο το έργο δεν θα μπορούσαν να υποστηρίξουν μια ρεαλιστική απόδοση του χωρίς να "κουράσουν" το κοινό. Αντιθέτως, η υποκριτική τους υπηρετεί πολύ συγκεκριμένες νόρμες γεγονός που βοηθά στην καθαρή απόδοση του κειμένου χωρίς περιττά λόγια, χωρίς περιττές "φιοριτούρες".
Υπακούοντας σε εξπρεσιονιστικές νόρμες η παράσταση της Άννας Κοκκίνου συνθέτη την "Εικόνα" της ανικανότητας μιας μητέρας και της μάταιης "πάλης" της με την θάλασσα που την αφήνει άκληρη (από γιούς).


Καβαλάρηδες στη Θάλασσα
Δράμα του Τζων Μίλινγκτον Σίνγκ
Σκηνοθεσία : Άν. Κοκκίνου, Ερμηνεύουν: Αν. Κοκκίνου, Φ. Λαγανόπουλος, Τζ. Δαλιάνη, Φ. Παναγιωτίδου. Μετάφραση: Αν. Λεούση Σκην: Ισμ. Καρυωτάκη, Κοστ: Ιωάν. Τσάμη, Μουσ: Θ. Αμπαζής, Φωτ: Αλ. Γιάνναρος

ΣΦΕΝΔΟΝΗ
Μακρή 4,  2109246692
Απογ: Κυρ 7μ.μ. Βραδ: Τετ - Σάβ 9μ.μ.20€ φοιτ. 15€
Διάρκεια : 70'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου